Min zombieplan

Det här inlägget publicerades ursprungligen som ett gästbloggsinlägg på Tonkows blogg, men eftersom läsare av min blogg inte ska behöva missa något publicerar jag det även här. Den här versionen är något utökad, för att läsare av båda bloggarna fortfarande ska kunna få ut något av att läsa det här inlägget. Det jag svamlar om i början är en referens till mockumentären av Min flygande vän, där Tonkow har huvudrollen.

Vår käre vän Tony Lek är tydligen inte vår käre vän Tony Lek längre, nu är han vår käre vän Jimmy Eklund och han är med i föreningen "Aktivt Motstånd mot Sveriges Politik mot Zombies" som logiskt nog förkortas AMSPTZ. Fråga inte, det var Min flygande vän (här kanske mer känd som 16th Bird) som kom på det och honom kan man inte lita på. Oavsett hur logisk förkortningen är så tar de upp ett viktigt ämne, vad ska vi göra när zombies attackerar? It's bound to happen someday... Det är ytterst viktigt att var och en har sin egen zombieplan, för när de kommer. Nu kanske det är lite svårt att komma på en sådan och eftersom Tonk inte är att lita på tänkte jag göra hans läsare och nu även mina egna läsare en tjänst och berätta om min plan. Varsågod att kopiera delar av eller hela planen när invasionen påbörjas.

För att kunna bekämpa zombies är det bra att veta hur de bäst bekämpas. Därför är information om de zombies som hotar för tillfället ytterst viktigt. Vi kommer givetvis inte ha tillgång till all fakta direkt när invasionen sker och vi kommer därför behöva improvisera lite i början för att överleva.

Det kanske viktigaste att veta är att en zombie är alltid en fiende. Nuförtiden har vissa vampyrer lyckats bli snälla, men tro inte att det innebär att även zombies är snälla. En zombie var en gång i tiden en människa, kanske till och med en trevlig människa. Kanske skulle du till och med vilja ligga med honom. Kanske var han The Tonk. Men. Nu är han en zombie och det innebär att han är en fiende. Luras inte av hur söt han är, döda honom när du får chansen. Detta gäller alla zombies som kommer i din väg, döda dem.

När du har förstått grundidén med att döda dem kommer du inse att du inte kommer klara av den här jäkla skiten själv. Leta reda på överlevare och håll ihop med dessa överlevare. Det räcker med en fyra-fem överlevare för att klara sig, så gå inte runt och leta efter varenda jäkla överlevare som finns. Var inte alltför selektiv i valet av gruppmedlemmar. Det kommer vara lagom svårt att hitta överlevare ändå. Försök inte leta reda på någon kompis eller flickvän eller pojkvän eller förälder eller katt eller något. Utgå från att de är döda (och därmed zombies och därmed fiender). 

Det kommer finnas zombies överallt och du kommer inte vilja gå runt i områden där du inte har en detaljerad försvarsplan. Försök håll ditt överlevarlag relativt stillastående, på en väl försvarbar plats. Sådana platser finns lite överallt, och beroende på vad zombiesarna kan göra (återigen, information är viktigt) så kan du hitta mer eller mindre säkra ställen. Zombies har aldrig någon särskilt avancerad intelligens, så sannolikheten att de kommer klara av att flytta på stegar eller ta hissar eller liknande är ganska liten. Att befinna sig högt upp är alltså oftast en fördel, även för att du då vet att alla zombies kommer nerifrån och du kan därför döda dem lättare. Kom ihåg att zombies ofta klarar av att gå i trappor, så en ihoppfällbar stege eller liknande är att föredra. Vissa zombies är dock alldeles för bra på att hoppa. Var ni ska vara beror alltså på de zombies som attackerar, men grundregeln är högt upp. Ett annat tips är skyddsrum som faktiskt inte bara fungerar mot atombomber, utan även mot zombies.

Nu har du alltså hittat ett antal överlevare och en försvarbar plats som zombiesarna kommer ha problem att ta sig till. Nu stöter du på två problem. Vapen och mat. Ni kommer behöva både och och förmodligen har ni lyckats leta reda på några slags vapen på vägen, men mer vapen skadar aldrig. Även om ni har lite mat ursprungligen kommer ni behöva mer, eftersom ni kommer vara i princip stationära. Här gäller risk vs reward och risken är förmodligen oftast för stor att gå ut och leta vapen, du får helt enkelt nöja dig med det du har. Mat är däremot ett rejält problem. Här gäller det att vara kreativa. Plundra affärer är fullständigt accepterat och ta då med så mycket som möjligt. Skulle du stöta på några coola vapen på din plundring så ska du givetvis ta dem, men att gå ut enbart för att hämta vapen är oftast onödigt. Det är en enorm fördel med bil för transporter, så skaffa en sådan. Som med allt annat är det okej att bara ta en bil som står på gatan. Ägaren är förmodligen ändå en sådan där ohyfsad människa som vill äta din hjärna.

När du lyckats med dessa steg kan du överleva ett bra tag, men du vill ju givetvis leva ett vettigt liv också, inte bara överleva. Här är regel nummer ett att om regeringen säger att de har en lösning på gång så ljuger de. Har du tur kommer zombies till slut svälta och enbart ni överlevare kommer vara kvar. Men testa inte detta genom att kedja fast en zombie någonstans och se när han svälter. Zombies ska inte försöka låsas fast, de ska dödas. En vacker dag kommer ni upptäcka att alla zombies har dött ändå. Gör de inte det så... Synd för er.

Grundstegen är alltså:

  1. Hitta överlevare
  2. Hitta försvarbart ställe
  3. Organisera hämtning av mat och eventuellt vapen. Bil är nödvändigt!
  4. Överlev och hoppas på att allt löser sig.
  5. Försök samla information om de zombies som attackerar under alla föregående steg.

Ganska basic, men här följer ytterligare lite tips som kan hjälpa dig på vägen.

  • Zombies är ofta känsliga mot skott i huvudet.
  • Zombies är ofta känsliga mot eld.
  • Det finns sällan botemedel.
  • Zombies smittar oftast med hjälp av bett, så blir din kompis biten döda honom så fort som möjligt.
  • Ibland finns botemedel, men försök aldrig hämta botemedel till en infekterad. Plocka däremot upp allt botemedel du hittar och spara det till framtida situationer.
  • Du kommer inte ha tid att sörja, så försök inte ens.
  • Lita inte på någon som ser ut att vilja äta din hjärna. Lita inte på någon som inte kan prata ordentligt. Lita inte på någon som inte blir attackerad av zombies. Lita definitivt inte på regeringen. Lita på galna människor som ser det som ett nöje att såga, skjuta, bomba och pissa på zombies.

Alla dessa tips är visserligen relativt grundläggande, men de borde kunna hjälpa er att överleva åtminstone ett tag. Vilket är annat än vad man kan säga om Tonkow i Tonkow vs Spetsen 2.0. Han kommer inte överleva en sekund!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0